top of page
Търсене
Снимка на автораДиди

Торта от тиквички

Пролетно, вкусно и засищащо

Беше замислено да е кръгла, накрая стана правоъгълна. Опитах се от сместа на направя палачинки, които да използвам за блатове, но след първата, разбрах че няма да се получи и направих блатовете в тавата.


Рецепта

Ако се махне шунката е чудесно постно ястие.

Продукти

блатове:

тиквички - 900 гр (3-4 бр)

настърган кашкавал - 200 гр

яйца - 10 бр

черен пипер

сол


крем:

крема сирене - 200 гр

рикота - 250 гр

пресен копър - 20 гр (половин връзка)

чесън на прах


шунка - 200 гр

Начин на приготвяне

1. Тиквичките се настъргват, посоляват се много малко, трябва да се внимава със солта, защото има много солени съставки и се оставят в цедка, за да се изцедят от водата за около 2 часа. След това се изстискват с ръце, за да се премахне колкото се може повече от течността им.

2. В купа се смесват настърганите и изцедени тиквички, настъргания кашкавал (от него се отделя малко количество за украса на тортата), яйцата и черния пипер.

3. В голямата тава на фурната се слага хартия за печене и се изсипва половината от сместа, като се разпределя равномерно във тавата. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути. След като са готови и двата блата се разрязват на четири еднакви парчета (на кръст) и така се получават осем блата.

4. Докато блатовете се пекат в купа се смесват крема сиренето, рикотата, копъра и чесъна на прах. Желателно е готовия крем да седи в хладилника докато стане време да се използва.

5. След като изстинат напълно блатовете се сглобява тортата. Блат, крем, блат, крем, шунка и т.н. въпрос на избор и желание. Трябва да се остави част от крема, за да може на финала да се покрие цялата торта с него. Отгоре се поръсва с кашкавал и малко копър.


За цялото количество MyFitnessPal:

калории: 2661

въглехидрати: 58,5

мазнини: 181,9

протеини: 197,4


За една порция TotalKetoDiet:

порции: 8

калории: 331

нетни въглехидрати: 5,9

мазнини: 23

протеини: 23,6


109 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page